Glidmedelstillverkare

Det finns tämligen många tillverkare av glidmedel i världen och de flesta av dessa har i sina sortiment både vattenbaserade och silikonbaserade glidmedel. Oljebaserade glidmedel är lite mer ovanliga av den enkla anledningen att de är lite mindre populära än de övriga. Att säga att någon tillverkare är bättre än någon annan är svårt då de ofta är bra på olika områden. En sak som skiljer dem åt är vilken syn de har på miljö och konsumentsäkerhet.

I menyn till vänster hittar du lite mer ingående beskrivning av några utvalda fabrikanter av glidmedel.

Invit Nature Body

Lustjakt och Invit
Lustjakt har under många år varit återförsäljare för Invits produkter och vi kan varmt rekommendera hela deras sortiment av kvalitétsprodukter. Alla Invits produkter tillverkas i Sverige och de värnar verkligen om sina slutkunder. Lustjakt saluför hela Invits sortiment och vi har bara positiva erfarenheter av såväl produkter som personal. Genuina produkter skapade av genuina människor.

Citat från Invit:
Vi bestämde oss för att skapa helt naturliga produkter när vår dotter fick allvarlig allergi av vanliga kosmetiska produkter.

Efter bara 4 månaders arbete i en skönhetssalong började hon få eksem. Mycket snart blev det värre. Hennes händer började t.o.m spricka och blöda även vid kontakt med vanligt vatten! Vid den tidpunkten sålde vi aromaterapi och blev mer och mer medvetna om naturens effektivitet och mildhet.

Detta var upprinnelsen till Nature Body naturliga må-bra produkter. Vi beslutade att skapa dem av helt naturliga ingredienser. Och den fantastiska responsen från våra kunder säger att vi skall fortsätta att skapa fler MåBra produkter från Moder Naturs skafferi! Nu är vår dotter återställd efter en lång sjukperiod. Men numera måste hon vara mycket försiktig t.o.m vid användande av vanliga dagliga produkter som tvål.

Vi kan inte acceptera försök med djur! Vi försöker att motarbeta rovdrift på naturen! Vi tror på att använda vad naturen erbjuder för att hitta harmoni i sig själv, i relationer och för att inspirera i vardagen.”

Information om glidmedelstillverkaren Pjur

Pjur är en tysk tillverkare av glidmedel som funnits sedan 1994.

Citat från Pjurs hemsida:
”Pjur® is for everyone. pjur® is for married couples and twosomes, for the wild-at-heart and the young-at-heart, for the curious and for experts. pjur® is for me and for you. pjur® is for making love more fun.

During pleasurable foreplay, a relaxing massage, or passionate lovemaking, our products provide pure enjoyment and enhanced sensations during those special moments. Whether alone or together, for body care, or to add even more fun – there is a pjur® product that is right for everyone. Just try it out!”

Lustjakt och Pjur glidmedel
Lustjakt saluför hela Pjurs sortiment med undantag av några få produkter och vi håller oss kontinuerligt uppdaterade om nyheter och fakta. Vår uppfattning är att det är ett stabilt företag med bra produkter och en stabil företagsstruktur.

ID lubricants / Ca Westridge Laboratories, Inc.

Fri översättning av ID:s sida:
”Skaparna av ID Lubricants, har producerar glidmedel av hög kvalité sedan 1993. Beläget i hjärtat av Orange County, Kalifornien, är vår toppmoderna fabrik där ID Glid förpackas och levereras från kust till kust i Amerika och många platser världen över.

Innovation och kvalitet har visat sig vara hörnstenarna till Westridge Laboratories framgång. Med vår prisbelönta, genomskinliga förpackning var ID glidmedel först med att visa konsumenterna vad flaskorna innehåller. Tack vare att vi alltid använt de bästa råvarorna så har Westridge Laboratories blivit en av världens ledande tillverkare av glidmedel.

Westridge laboratorier forskar ständigt och släpper nya produkter. Vi arbetar outtröttligt mot vårt uppdrag att öka intimitet och främja njutning över hela världen!”

Wet lubricants

Fri översättning av Wet:s sida:
”Wet grundades 1989 av Michael Trigg. Wet International, Inc., har en av världens bäst säljande linjer av personliga glidmedel.

Utvecklas och formuleras vid Trigg Laboratories 52.000 kvadratfot stora anläggning i Valencia, Kalifornien. Var och en av Wet s 80 tal produkter är testade för att uppfylla de strikta FDA reglerna. Anläggningen fungerar också som hem av vår försäljning och marknadsföring samt administrativa kontor. Wet finns för närvarande i 62 länder.”

Information om glidmedelstillverkaren Megasol

Megasol är en tysk tillverkare av glidmedel som funnits sedan 1987 och som hävdar att de var de som 1994 var först med att producera silikonbaserat glidmedel.

Citat från Megasol:s hemsida:
”EROS-VÄRLDENS FÖRSTA SILIKONBASERADE GLIDMEDEL
När Peter Kertels(VD) utvecklade en vårdande serie silikonmedel så fokuserade han på att få fram en mjuk känsla genom att bland annat uteslutande och konsekvent använda råvaror av extremt hög kvalité. Han fortsatte att utveckla och 1994 så skapades – Eros – Världens första silikonglidmedel.

Eros oöverträffade kvalité ledde snabbt till att Eros blev ansedd som glidmedlens Rolls Rolls, särskillt i America. Eros växte till en klassiker, dagens ledare bland glidmedel på världsmarknaden. Särskiljd av dess oöverträffade kvalité och eleganta design.”

Lustjakt och Megasol glidmedel
Lustjakt saluför hela Megasols sortiment och vi bekräftar att de tillverkar produkter av mycket hög kvalité. Vid årsskiftet 2011/2012 gjorde de en total makeover av sitt sortiment vilket resulterade i en drastisk skillnad i design och även en del skillnad i formula. Många kunder uppfattade detta förvirrande och bytte således märke men vi anser fortfarande att Megasol är ett märke som står för hög kvalité.