Matolja som glidmedel

För dig som vill prova på att använda matolja som glidmedel så möter detta egentligen inga problem men du bör tänka på att det inte är lämpligt vid alla tillfällen. Vill du testa så kan du vara helt lugn med att det inte är farligt på något sätt men prova lite försiktigt så du inte råkar ut för en allergisk reaktion.

Olivolja som glidmedel

Olivolja är ett vegatabiliskt fett som är ofarligt för kroppen och fungerar utmärkt till massage och är även möjlig att använda som glidmedel. Man skall dock vara medveten om att de ger inte lika bra glid som silikonbaserade glidmedel. Vi hör också emellanåt av kunder att det finns de som har fått irriterade och torra slemhinnor efter att ha använt olivolja i underlivet.

Valnötsolja som glidmedel

Valnötsoljan är en ren olja som inte innehåller sötningsmedel. Den smakar bra, vilket är en fördel om man ska använda den i samlivet.

Andra naturliga oljor

Du kan även använda dig av valnötsolja, jordnötsolja, mandelolja, kokosfett, sheasmörsolja eller havtornsolja som glidmedel.

OBS
Var alltid försiktig när du använder naturliga oljor då det är vanligt att det kan uppstå allergiska reaktioner om du är allergisk eller överkänslig. Använd främst ekologiska och kallpressade oljor.