Oljebaserade glidmedel

Oljebaserade glidmedel har ett mycket bra glid men de lider
dessvärre också av ett par inte helt oväsentliga nackdelar. Dessa är i första hand att det är många kvinnor inte tål ingredienserna och därmed får besvär med svampinfektioner och liknande. Den andra stora nackdelen är att oljebaserade glidmedel under inga omständigheter får användas tillsammans med sexleksaker eller kondom då det kan lösa upp materialet i produkterna.

Läs mer om vaselin som glidmedel här

I de allra flesta fall fungerar silikonbaserade glidmedel minst lika bra som oljebaserade glidmedel. Vi rekommenderar absolut silikonbaserade före oljebaserade glidmedel men vi är också måna om att människor verkligen hittar det glidmedel som passar just dem. Så vårt råd om du är nyfiken på oljebaserade glidmedel är att våga gärna testa men se till att inte göra det tillsammans med kondom eller leksaker.

Läs om matolja som glidmedel här.

Kokosolja eller kokosfett

Kokosfett eller kokosolja är ett fett som framställs från kopran (Den vita massa som bildas då mjölken stelnar i en kokosnöt). Kokosfett består till ungefär 92% av mättat fett. En fördel med just kokosfett är att många som är allergiker ofta tål kokos.

OBS
Tänk på att all olja kan lösa upp/förstöra alla kondomer och leksaker i jelly, cyberskin, loveclone och silikon. De kan också ge fläckar på textilier som inte går att få bort.

Lustjakts avdelning med oljebaserade glidmedel hittar du här.

Oljesilikonbaserade glidmedel

Oljesilikonbaserade glidmedel är precis som det låter, ett glidmedel som har en blandning av silikon och olja. I de allra flesta fall fungerar vanliga silikonbaserade glidmedel minst lika bra som oljesilikonbaserade.

OBS
Oljebaserade glidmedel får aldrig användas tillsammans med kondom eller leksaker.