Silikonbaserat glidmedel

För dig som efterfrågar ett glidmedel som behåller sin glidförmåga under en längre tid så har silikonbaserade glidmedel den stora fördelen att de inte dunstar bort lika fort som vattenbaserade glidmedel. De silikonbaserade glidmedlen är också betydligt drygare än de vattenbaserade. De räcker alltså betydligt längre. Silikon är ett ämne som inte bryts ner och lämnar således kroppen i samma form som när det fördes dit.

Tillverkarna av silikonbaserade glidmedel råder oftast att man inte använder silikonbaserat glidmedel tillsammans med produkter gjorda av silikon då det finns risk för att de blir förstörda. Vi vill dock flika in att under våra mer än tio år i branschen så har vi egentligen aldrig sett några större problem med att använda silikonbaserade glidmedel tillsammans med silikonprodukter.
Se test av silikonglidmedel.

Silikonbaserade glidmedel ihop med kondom

Silikonbaserade glidmedel fungerar alldeles utmärkt med kondom(dock ej med silikonbaserade kondomer) och de är helt doftlösa. Vi rekommenderar dem för dig som lider av vestibulit eller vaginism då silikonbaserade glidmedel har långvarig effekt, vilket gör att det är lättare att slappna av då man inte hela tiden behöver bekymra sig över att glidet snart kommer att minska. De är också bra vid exempelvis klimakteriebesvär eller när man ammar, då man ofta lider av torra och sköra slemhinnor.

DreamglideDe kan också användas som ”hudlotion” på torra hudpartier eller vid massage istället för olja. Som massageolja så är de ofta väldigt lämpliga då man inte behöver byta typ när man närmar sig de mer intima delarna av kroppen. Silikonbaserat glidmedel är också bra om du vill ha sex i duschen eller badet, då det är fungerar tämligen bra även i vatten. Du kan även använd detta glid för att smörja in dina leksaker i jelly. Detta för att förhindra att de torkar ut och spricker.

Hållbarheten är ca 4 år om inget datum anges på förpackningen.

Vi får ibland frågan om hur hälsosamt silikonbaserat glidmedel är. Med anledning av detta så har vi satt samman en sida med information om detta. Kirurgers uppfattning om silikon.