Välja rätt glidmedel

Då olika typer av glidmedel är bra till olika ändamål så är kan det vara bra att skaffa sig lite grundläggande kunskap innan man införskaffar sin första flaska. Läs mer om de olika typerna längre ner på denna sida.

Glidmedel både vid torrhet OCH fuktighet

Det lättaste sättet att förhöja njutningen under samlag eller vid onani är att använda sig av glidmedel. Genom att använda ett glid undviker och förebygger du skav och ömhet i underlivet. Ett glidmedel kan givetvis användas då kvinnan av någon anledning inte producerar tillräckligt med sekret, kanske pga barnafödande, att hon är i klimakteriet, ålder, medicinering, sjukdom, neurologiska skador eller om hon är stressad etc. Det är viktigt att inte ha samlag utan glidmedel om det saknas eller finns för lite lubrikation, då det kan ge både kroppsliga och psykiska problem framöver.

Ett glidmedel är minst lika användbart även då sekretproduktionen(fuktigheten) är god, då känslan med ett glidmedel blir helt annorlunda än utan.

Många glidmedel är även utmärkta som massageoljor och kombinationen massageolja/glidmedel är ofta oslagbar när det kommer till att göra ens partner upphetsad. – Smek och lek med glidmedel för att upptäcka nya känsliga zoner.

Oljebaserade glidmedel

Vattenbaserade glidmedel

Silikonbaserat glidmedel

Spermiedödande glidmedel

Glidmedel för analsex

Glidmedel för oralsex

Kan man använda glidmedel vid graviditet?

Kan man använda glidmedel tillsammans med kondom?

Glidmedel och sexleksaker

Glidmedel tillsammans med knipkulor

Olika tillverkare av glidmedel